Kada bi samo postojalo mesto na koje bih mogla da se sklonim i restartujem. Da se maknem od grada, poznatih lica i ulica.
Sve je postalo neizdrživo, gužva, haos, problemi, obaveze. Kada bi se samo sve zaustavilo na jedan dan, da odmorim dušu i telo. Ova godina okomila se na mene, na sve ljude oko mene. Želim da pobegnem. Gde da se sklonim od svega i na trenutak povratim potreban sklad?
Ukoliko razmišljate ovako, onda su možda Japodski otoci pravi izbor za vas.

Boravak u prirodi umanjuje stres, a vremenom ga u potpunosti ukloni. Na samom ulasku na Japodske otoke dočekaće vas drvena tabla sa natpisom : Ulazite u zonu u kojoj nema stresa.
Lično sam ga se za vreme svog boravka tamo oslobodila i uživala u potpunosti.
Ovo je mesto u kojem ćete se opustiti i povezati sa prirodom, a još važnije, sami sa sobom.

Srce prirode prigrliće vas kao rod rođeni.
Prvenstveno želela bih da naglasim da je ovo mesto gde ćete osetiti pravo gostoprimstvo. Od čistačice, preko recepcionera, do konobara, nijedno lice zaposlenog nije bilo namršteno, već vedro i srdačno. Samim ovim uspeli su da me pridobiju i da doprinesu da se osećam prijatno.

Ukoliko želite da se približite prirodi i da uživate u divljini, ali biste i da se odmorite, a ne da se u toku noći prevrćete po šatoru i vrećama za spavanje, u kamp mestu postoje bungalovi za iznajmljivanje, koji će vam ispuniti sve zahteve.


Takođe postoji deo za logorsku vatru, gde se kamperi okupljaju, sviraju gitaru i pevaju. Oko njih reka Una i sama priroda. Da li ste znali da postoji ovakvo mesto u BiH?
Da li ste znali da je ovakav dragulj tako izbrušen i da sija u svom punom sjaju?
Japodski otoci doneće posetiocima mir, avanturu, ispunjenost, pripadnost, sreću.
Bilo da želite da dođete sa porodicom, decom, prijateljima ili partnerom, prilagođeno je svim uzrastima i svim potrebama. Možete iznajmiti vikendicu pored Une, možete iznajmiti kućicu nad samom Unom ili bungalov. Dopušteno je i da ponesete i vlastiti šator i smestite se u kamp delu gde su smešteni i bungalovi. Toliko mogućnosti vam se nudi i time vam dozvoljavaju potrebnu slobodu i dobrodošlicu.

ŠTA MOŽETE DA RADITE I ČIME DA SE ZANIMATE NA JAPODSKIM OTOCIMA?

Opcija je mnogo. Možete jednostavno da uživate sedeći negde na obali reke Une, možete da sednete u River bar ili njihov restoran koji takođe nude savršen pogled, ali i vrhunsku hranu. Mogli biste da iznajmite čamac ili da sami veslate u kajaku i time se upustite u dodatnu avanturu. U blizini se nalazi i čuvena “piramida” , planina do čijeg vrha možete stići prohodnom stazom.
Nedaleko od ostrva nalazi se i Nacionalni park Una, Štrbački buk, ali i Plitvička jezera, ukoliko ste kolima i došli ste na više dana, ovo su prilike za izlet.


KORISNE INFORMACIJE

Cene:

Bungalov za jedno noćenje u vreme sozone iznosi 50€, a van nje 40€
(u cenu su uračunati i doručak, kao i mogućnost da iznajmite besplatno kajak)
Kućica na drvetu za jedno noćenje u vreme sezone iznosi 150€, a van nje 80€
Dvokrevetne ili trokrevetne sobe u vreme sezone iznose 25€, a van nje 20€

U ponudi su i celokupni apartmani i vikendice, ali cene variraju u odnosu na broj osoba.

Doručak je poslužen u vidu švedskog stola. A pogled uz doručak neće vas ostaviti ravnodušnima.Japodski otoci su zaista nestvarno mesto na odličnoj lokaciji. Moj vam je predlog da ukoliko možete, uplatite i prenoćište, jer ćete time doživeti to mesto na pravi i potpun način. Takođe ukoliko idete preko Bosanske Krupe, moj vam je savet da svratite na kafu do Kostelskog buka. Udaljeno je od Japodskih otoka svega nekih 25 min. Uživaćete u fantastičnom pogledom i jednoj od boljih pruduženih sa toplim mlekom za samo 1 €.


Do sledeće avanture , budite mi pozdravljeni! 😀